Το Ηράκλειο

Ηράκλειο

Η πόλη του Ηρακλείου είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Κρήτης και το οικονομικό κέντρο του νησιού. Κατά τη Μινωική περίοδο η πόλη του Ηρακλείου χρησίμευε ως λιμάνι προς την Κνωσό.

Αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός του Ηρακλείου είναι περίπου 160.000. Από τη Μινωική περίοδο, η πόλη του Ηρακλείου έγινε ο χώρος φιλοξενίας ποικίλων πολιτισμών και πολιτισμών των οποίων τα ανεξίτηλα σημάδια είναι ορατά με τη μορφή κρηνών, κάστρων, τειχών, παλατιών και άλλων μνημείων.

Το Ηράκλειο είναι ένας παράδεισος για αρχιτέκτονες και ιστορικούς, καθώς και μια κοσμοπολίτικη πόλη, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο που χιλιάδες επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν, να ψωνίσουν στην αγορά ή να επισκέπτονται τα μουσεία. Η πόλη έχει πολλά να προσφέρει σε όσους αναζητούν πολιτισμό και διασκέδαση.

Εξίσου σημαντική είναι η αγορά τροφίμων του Ηρακλείου, όπου θα βρείτε όλα τα παραδοσιακά κρητικά προϊόντα όπως το περίφημο κρητικό ελαιόλαδο, τη ρακή, το ντόπιο κρασί, το μέλι, τα βότανα κ.λπ. τα οποία θα πάρετε πίσω στο σπίτι μαζί σας σαν αναμνηστικό!

Αν αναζητάτε την ταξιδιωτική έμπνευση, το visitgreece.gr έχει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Ηράκλειο

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.visitgreece.gr/islands/crete/irakleio/

Ο Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου

Ο Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» είναι ο δεύτερος σε επιβατική κίνηση αερολιμένας στην Ελλάδα. Πήρε το όνομά του από τον διάσημο συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη και απέχει 5 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου και πολύ κοντά σε διάσημους τουριστικούς προορισμούς όπως τα Μάλια, η Κνωσός κλπ.

Οι ταξιδιώτες από το Αερολιμένας του Ηρακλείου μπορούν να ταξιδέψουν σε εγχώριες περιοχές καθώς και σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Εξυπηρετεί 40 αεροπορικές εταιρείες και ο επίσημος κωδικός του είναι HER.

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.heraklion-airport.info/

Περιοχή Ηρακλείου, Κλιματικές Συνθήκες

Ο καιρός στο Ηράκλειο τον Οκτώβριο είναι ακόμα ζεστός και ηλιόλουστος και σπάνια βροχερός.

Η μέγιστη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι συνήθως 25-28°C και τη νύχτα 15-20°C.

Μετάβαση στο περιεχόμενο